Hur svårt kan det vara?

Det finns inga genvägar!

En Gävletjej i Stockholm, med ett liv inom golfvärlden. Det är jag. Uppvuxen i Gävle Golfklubb med pappa Olle Hedblom (även känd som “Svingpolisen”) och mamma Agneta som tillsammans drev driving range, träningsverksamhet och shop i klubben.  Och så brorsan Peter Hedblom som tog sin in på Europatouren som 19-åring som en av de yngsta i Sveriges historia. Men den familjen så valet av fritidssysselsättning och satsning ganska enkelt: satsa heltid på golf och få umgås med min familj, eller sitta ensam hemma medan familjen svassade runt på banan.

 

Tillsammans sporrade vi varandra

1995 och 21 år gammal började min helhjärtade satsning på golf. Lite sent kan tyckas för en proffskarriär inom golf, men så gjorde jag! Att fostras inom Gävle golfklubb var unikt har jag förstått nu i efterhand, jag hade turen att få träna tillsammans med de som i slutändan blev stora delar av Sverigeeliten med spelare som Adam Mednick, Kricken Härdin, min bror Peter mfl. Tillsammans sporrade vi varandra till framgångar på tourerna runt om i världen.

1997 åkte jag och min pappa till La Manga i Spanien för att kvala in till Europatouren. Egentligen skulle man kanske ha spelat längre på svenska touren men pappa sa – ”Nu åker vi dit och vinner hela skiten och grejar det där förbannade Europatourkortet”!

När jag skulle slå i min sista putt på finaldagen sa jag till pappa – vinner jag om jag sätter den här putten? “Du kan tvåputta för vinst!” Bollen rullade i och jag var i total chock! Troligtvis hela startfältet också som undrade vem jag var egentligen? Jag fortsatte sedan och spelade i 14 år på Europatouren och två år på USA-touren (LPGA). Med ett par vinster och ett 20 tal topp-tio placeringar slutade jag som bäst 12:a i Europa och topp 70 i världen.

 

Det finns inga genvägar inom golf

Det jag lärde mig som professionell golfspelare är att det finns inga genvägar till att nå resultat. Allting kommer av hårt jobb och att sätta realistiska mål och ha en tydlig vision.

När jag slutade som professionell spelare 2006 var valet att bli tränare väldigt långt borta i tanken, jag trodde nog aldrig att jag skulle gå i pappas fotspår. 2 månader senare, gravid med mitt andra barn, blev abstinensen för stor. Jag kunde helt enkelt inte hålla mig borta från den sport som gett mig så mycket. Helt plötsligt var det självklart att jag skulle lära andra ”spelet golf” och dela med mig av mina erfarenheter och kunskaper. Äpplet faller väl inte så långt från trädet ändå.

Sedan 2014 så jobbar jag på vackra Fågelbro Golf & Country Club, och det är en ära att få vara delaktig i deras stora satsning!

 

Golfskolan i Svensk Golf

Golfskolan i Svensk Golf är en institution som nämns redan i tidningens första nummer. Året var 1946. Då var Golfskolan en enkel rörelseinstruktion för korrekt bak- och nersving. Ända sedan dess har instruktion varit en bärande del i tidningen och numer finns Golfskolan på webben. Tränarstaben har varierat men alltid bestått av profilstarka och erkänt duktiga PGA-tränare. Numer tillhör både jag och min brorson Kasper teamet! Förutom att agera tränare på de klassiska träningseventen ”Superstart” produceras det filmer med tips och inspiration som hjälper dig bli en bättre golfare. Kika gärna in på Golfskolan!